r
Nosalty Logó

Kávés-őszibarackos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kávés-őszibarackos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

36 db muffinhoz

Összesen 988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

36 db muffinhoz

Összesen 5926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

36 db muffinhoz

Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    378.8 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6668 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1907 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 5926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

36 db muffinhoz

Elkészítés

36 db muffinhoz

  1. Egy tálban a tojásokat csipet sóval villa segítségével felverjük, beletesszük a vajat, a napraforgó olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejfölt, ezzel is jól összekeverjük.
  2. A langyos tejben elkeverjük az instant kávét, a masszához adjuk, és jól elkeverjük.
  3. Beletesszük a cukrot, és a 14 ek lisztet óvatosan adagolva, folyamatosan keverjük, és jó sűrű, de folyós masszát kapunk. 20 percig pihentetjük.
  4. A sütőt begyújtjuk.
  5. A barackot falatnyi darabokra vágjuk. A 12 db papírformát töltjük meg elsőnek 2/3 részig a tésztával, ráteszünk 1 db őszibarackot, rá egy kevés tésztát.
  6. Betesszük a sütőbe, és a középső rácson megsütjük, a szélei aranybarnák, és szépen megemelkednek. Kivétel után hagyjuk hűlni.
  7. A mini kuglófformát ezután kivajazzuk, és beletesszük 2/3 részig a tésztát, rá a falat őszibarackot, rá egy pici tésztamasszát, és betesszük a sütőbe, de itt már elég 10-12 perc, mert a sütő bemelegedett.
  8. Kivétel után pihentetjük, mert forrón nem lehet kiszedni belőle, majd egy tálra rakjuk ki a muffinokat. Kisütjük ily módon az összes muffint.
  9. Vízgőz felett az összetört ét tortaevonót 2 tk vajjal felolvasztjuk, és a muffinpapíros muffinokat lekenjük vele. Miután a csoki kihűlt, megszórjuk a dekorszívvel, és kész, tálalhatjuk.
  10. A többi muffin simán a mini kuglófformában sül ki. Ha mind készen van, akkor tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5044
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Finom friss tejjel akár reggelire, akár tízóraira is nagyon finom. Természetesen hidegen magában is. Nagy örömmel vettük észre, hogy pont 12 db húsvéti tojásos mintás papírforma van itthon. Ajánlom, ha erre az ünnepre készítitek el, ilyen papírba tegyétek bele a muffinokat, szépen mutatnak.:-) Még egy ajánlat, hogy ha az összeset szeretnénk étcsokival lekenni, akkor három tábla (3x100 g ét tortabevonó) kell belőle, hogy a 36 db muffint le tudjuk kenni. Nyugodtan tehetünk bele más fajta gyümölcsöt is: banánt, de akár finom friss epret is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés-őszibarackos muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Valami különleges ízhatású muffint kerestünk a lányommal, és azt hiszem, hogy megtaláltuk, nagyon finom ízt adott a kávé és az őszibarack együtt, az étcsokis bevonat még különlegesebb ízeket adott hozzá.:-) A mostani vendégeinknek is ízlett. Tehát letesztelve. Lehet újra készíteni! Jön  a Húsvét, vendégeinknek akkor is biztosan ízleni fog. Örülök, hogy megtaláltam az új, húsvéti recepteket tartalmazó újságban. Vennem kell húsvéti muffin papírformákat, mert elfogyott, és szebbnél szebbek vannak. Amiben ez a süti, nagyon jól fog mutatni.

Hozzávalók

36 db muffinhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...