r
Nosalty Logó

Kávés lúdlábtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Kávés lúdlábtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Összesen 3261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1653 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 3261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Elkészítés

kakaós piskótatészta

  1. Kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra robotgéppel.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket robotgéppel.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, kakaót és a sütőport, csipet sót. Hozzáadjuk a habos tojássárgáját és a tojásfehérje hab fele adagot. Jól összekeverjük egyneműre, majd a többi tojásfehérje habbal is óvatosan, légiesen elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 20 percet (sütőtől függ, tűpróba).
  5. Ha megsült, hagyjuk a tortaformában kihűlni.

kávés krém

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, és hozzáadjuk a kávét is.
  2. Gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. A puha vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a kakaós krémhez. Óvatosan, apránként keverjük bele, hogy ne legyen csomós és a vaj ne csapódjon ki.

összeállítás

  1. A tortaformában kihűlt piskóta tetejére simítjuk a kakaós krémet, és belenyomkodjuk a magozott meggy szemeket.
  2. kb. 30 percre a jégszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém.
  3. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a fagyos torta tetejére simítjuk, és díszítjük még magozott meggy szemekkel.
  4. A kész tortát a hűtőbe tesszük, és ha a csokoládé rádermed, a tortaformából kivesszük, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4952
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés lúdlábtorta
Smaragd konyha 149 recept

A családdal úgy szeretjük rajta a csokoládét, hogy roppanós, ezért nem teszek hozzá vajat, amikor felolvasztom a gőz felett.

Hozzávalók

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...