Kávés lúdlábtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
kakaós piskótatészta
-
8g tojássárgája24 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
5 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
kávés krém
-
8g tojássárgája24 kcal
-
25g feketekávé2 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
4 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
19g meggybefőtt14 kcal
-
19g csokoládé102 kcal
összeállítás
Összesen
407
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
kakaós piskótatészta
-
60g tojássárgája193 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
kávés krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
34 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
összeállítás
Összesen
3261
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
kakaós piskótatészta
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
20.2g tojásfehérje11 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
kávés krém
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
16.8g feketekávé2 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
15.2g vaj109 kcal
-
12.6g meggybefőtt9 kcal
-
12.6g csokoládé69 kcal
összeállítás
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
407
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 229.9 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1701 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2760.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 571 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 503.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 1033 mg
-
Retinol - A vitamin: 1653 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1376 micro
Összesen
3261
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
kakaós piskótatészta
-
3 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
6 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 csapott ek finomliszt
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
kávés krém
-
3 db tojássárgája
-
2 dl feketekávé
-
5 ek porcukor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
18 dkg vaj
összeállítás
Elkészítés
kakaós piskótatészta
- Kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra robotgéppel.
- Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket robotgéppel.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, kakaót és a sütőport, csipet sót. Hozzáadjuk a habos tojássárgáját és a tojásfehérje hab fele adagot. Jól összekeverjük egyneműre, majd a többi tojásfehérje habbal is óvatosan, légiesen elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 20 percet (sütőtől függ, tűpróba).
- Ha megsült, hagyjuk a tortaformában kihűlni.
kávés krém
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, és hozzáadjuk a kávét is.
- Gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
- A puha vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a kakaós krémhez. Óvatosan, apránként keverjük bele, hogy ne legyen csomós és a vaj ne csapódjon ki.
összeállítás
- A tortaformában kihűlt piskóta tetejére simítjuk a kakaós krémet, és belenyomkodjuk a magozott meggy szemeket.
- kb. 30 percre a jégszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém.
- A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a fagyos torta tetejére simítjuk, és díszítjük még magozott meggy szemekkel.
- A kész tortát a hűtőbe tesszük, és ha a csokoládé rádermed, a tortaformából kivesszük, és tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4952
- Feltöltés dátuma: 2015. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
A családdal úgy szeretjük rajta a csokoládét, hogy roppanós, ezért nem teszek hozzá vajat, amikor felolvasztom a gőz felett.