r
Nosalty Logó

Kávés csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beáta
Kávés csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukor felével habosítsuk fel.
  2. A cukor másik felét, a vajat és a kávét forraljuk fel, öntsük a csokoládéra, ami ettől felolvad. Keverjük, amíg sima nem lesz.
  3. Ezt a csokis-kávés masszát keverjük a felhabosított tojáshoz, tegyük bele a lisztet. Jól keverjük át kézi habverővel.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm hosszú formát (én püspökkenyér formát használtam). Öntsük bele a masszát.
  5. A formát helyezzük egy nagyobb tepsibe, amibe vizet öntünk (gőzfürdő). 200 fokos sütőben süssük 45 percig. Majd ellenőrizzük, hogy átsült-e. (Fogvájó segítségével szoktam.) Ha szükséges, tegyük vissza még néhány percre. Nekem kicsit több mint egy óra kellett (de ez sütőtől függ).
  6. Ha kész, vegyük ki a vízből a formát, hagyjuk langyosra hűlni, majd borítsuk ki a formából. Langyosan is finom, de hűtőben egy kis dermesztés után az igazi. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25 cm
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 870
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés csokoládétorta
Beáta 4 recept

Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy újságban találtam, de csak most készítettem el. Szerintem tökéletes párosítás: étcsokoládé és kávé. Mennyei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...