r
Nosalty Logó

Kávébomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kávébomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (12 db)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (12 db)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (12 db)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1663 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 3893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához (12 db)

  1. A tojásokat ketté választjuk, fehérjét egy csipet sóvall felverjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral, kakóporral, fahéjjal, citromhéjjal habosra keverjük.
  2. A fehérjehabhoz hozzáforgatjuk a sárgáját, hozzászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet. Óvatosan, hogy ne törjön össze a fehérje, néhány mozdulattal összeforgatjuk a tésztát, és elosztva szilikon muffinsütőformába kanalazzuk (én mini kuglófformába tettem, hogy tudjak bele tölteni, de ez a máz alatt elsikkadt).
  3. Megsütjük őket,tűpróba után lekapcsoljuk a sütőt, és félig nyitott ajtó mellett hagyjuk kihűlni a tésztát, hogy ne essen össze.
  4. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a kávét is.
  5. A krémet nyomózsákba töltjük, és csillagformájú kinyomóval a kihűlt sütemény közepébe, és tetejére halmozzuk.
  6. A kész habba süteményenként 3 szem csokival bevont kávészemet teszünk. Kis időre hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A tejszínt egy keverőtálba öntjük, beledobáljuk a csokipasztillákat, és vízgőz fölött felolvasztjuk. Folyamatosan kevergetve azonnal elkezdjük hűteni, majd mikor elkezd sűrűsögni, a süteménynek először az alját, majd mindenütt beleforgatjuk, és egy vékonyan kiolajozott tányérra tesszük, onnan pedig gyorsan a hűtőbe megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7495
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávébomba
Évi néni 1830 recept

Ma van Etelka születésnapja, aki egy nagyon aranyos takarítónő a munkahelyemen, és megígértem neki, hogy meglepem valamivel. Ezt gondoltam ki, és már szaladok is, nehogy elkéssek a munkából.

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...