r
Nosalty Logó

Kavart mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kavart mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Összesen 1169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Összesen 9339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    467.7 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    2187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8269.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2299 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2731 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1130.3 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2901 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 9339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Elkészítés

Krémhez

  1. A pudingot megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat, és hűtőbe tesszük.
  2. A mézes tészta összetevőit -a liszt kivételével- vízfürdőn összemelegítjük (kb 5-7 perc). A lángot elzárjuk, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkavarjuk, amikor egynemű a tészta lemérjük, pontosan félbeosztjuk, az egyik darabot visszatesszük az edénybe, és lefedjük. A másikat fólia között gyorsan kinyújtjuk.
  3. Előmelegített sütőben tepsiháton, sütőpapíron megsütjük (10-12 perc). Ezalatt kinyújtjuk a másik lapot, azt is megsütjük.
  4. Kavart tészta: A 6 tojásfehérjéből habot verünk, miközben váltakozva adagoljuk kanalanként a cukrot és a vizet. Amikor már kemény a hab, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját 1-es fokozaton, majd beleforgatjuk a liszt, dió, sütőpor keverékét. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A tepsi mérete megegyezik a mézes lapok méretével.
  6. Amikor mindennel elkészültünk, összerakjuk a tésztát. Alulra teszünk egy mézes lapot, rásimítjuk a krém felét, rá a kavart lap, erre jön a krém másik fele, majd a mézes. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 46230
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kavart mézes krémes
Csiki Piroska 230 recept

Azóta, hogy a fotó készült, már újra megsütöttem, annyit változtattam, hogy a piskótalapot vízszintesen elvágtam, és savanykás lekvárral megkentem. Így 4 lapos süti lett. Érdemes olyankor sütni, amikor vendégeink jönnek, mert kiadós sütemény. 8 személyt írtam az adagnál, de 16-an ettünk belőle. Vigyázzunk, a mézes lapokat ne süssük túl! Az elkészült tésztát lefóliázva hűtőben tartjuk, amíg megpuhul. Jó, ha egy nappal előbb megsütjük.

Hozzávalók

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...