r
Nosalty Logó

Kata szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Kata szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    382.5 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6412 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1184.6 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 8627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
  2. Egy lapot még melegen összemorzsolunk.2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
  3. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
  4. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
  5. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
  6. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét.
  7. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
  8. Vizes késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2781
  • Tegnapi nézettség: 686
  • 7 napos nézettség: 3245
  • Össznézettség: 807786
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Ma reggelre vastag hótakaró borította a kertet, csillogott a napfényben a sok kis hókristály. Ilyenkor mindig Anyukám süteménye jut eszembe, amivel minden nagyobb ünnepen megörvendeztetett bennünket. A Kata szelet volt ez a sütemény, aminek a tetején ugyanúgy csillogott a fehér habréteg, mint a vastag hótakaró a házakon és a kerteken.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...