r
Nosalty Logó

Karfiolsaláta Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Karfiolsaláta Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk kb. 2 ek. olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkavarjuk.
  2. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  3. A tojást kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zellert a zöldjével együtt apróra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a kihűlt karfiolt.
  4. A joghurtot a mustárral simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a maradék olajat, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Jól elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A dresszinget az előkészített zöldségekre öntjük, jól összekavarjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5334
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom saláta sült húsok mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...