Karfiolsaláta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
90g főtt tojás140 kcal
-
5 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
63g görög joghurt64 kcal
-
0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
353
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
350g karfiol35 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
10 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
705
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40.6g karfiol4 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
20.9g főtt tojás32 kcal
-
9.3g halványító zeller1 kcal
-
10.4g lilahagyma4 kcal
-
14.5g görög joghurt15 kcal
-
0 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
81
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 207.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
353
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 415.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
705
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes db karfiol
-
3 ek olívaolaj
-
3 db főtt tojás
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db lilahagyma
-
125 g görög joghurt
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 ek kapor
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk kb. 2 ek. olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkavarjuk.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk hűlni.
- A tojást kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zellert a zöldjével együtt apróra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a kihűlt karfiolt.
- A joghurtot a mustárral simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a maradék olajat, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Jól elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A dresszinget az előkészített zöldségekre öntjük, jól összekavarjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5365
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom saláta sült húsok mellé.