Karfiolos tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
738
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1475
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
27g tészta100 kcal
-
62.7g karfiol6 kcal
-
2.5g szardella (konzerv)5 kcal
-
7.9g olívaolaj70 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
181
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 917.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 109.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
738
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1834.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 219.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 640 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
1475
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először is megtisztítjuk a karfiolt, majd sós vízben puhára főzzük (én kuktát használok, így gyorsan megvan).
- Feltesszük a tésztának való vizet forrni, sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint megfőzzük.
- Közben az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a szardellafilét, fakanállal szétnyomkodjuk, picit pirítjuk, hozzáadjuk a chilit is.
- A karfiolt egy nagy tányéron villával szétnyomkodjuk, majd a szardellás olajhoz adjuk, jól elkeverjük, kis lángon tartjuk, míg a tészta megfő, a tésztavízből pár kanálkával teszünk rá.
- A tésztát leöntjük, hozzákeverjük a karfiolos olajat, elkeverjük. Tálaljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6020
- Feltöltés dátuma: 2011. december 10.
Ajánló
Ha nagy a karfiol, használjuk a felét a tésztára, a másikból pedig készítsünk salátát pici só, bors, olívaolaj és kevés fehérborecet hozzáadásával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
A páromtól tanultam, a brokkolis tésztának a karfiolos változata.