r
Nosalty Logó

Karfiolos-sajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Karfiolos-sajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5234 micro
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. Keverjük össze a tejszínt, a sajtot, az újhagymát, a karfiolt és a borsót.
  3. Kenjük ki a jénai tálat olajjal vagy margarinnal, és öntsük bele a karfiolos keveréket.
  4. A leveles tésztát sodorjuk szét, és fedjük le vele a karfiolt. A tészta szélét nyomjuk le erősen és kenjük le a tojással.
  5. Süssük meg, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.
  6. Ha szeretnénk, megszórhatjuk reszelt sajtal a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6973
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Lehet belekeverni még szalonnát vagy szalámifélét is, ha valaki a húsosabb verziót szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol weboldalon olvastam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...