r
Nosalty Logó

Karamellpuding Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Karamellpuding Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Karamell

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Karamell

Összesen 1216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Karamell

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Pudinghoz

Karamell

Elkészítés

Pudinghoz

  1. Feltesszük főzni a tejet a cukorral, a kikapart vanília rúd magjaival és a héjával együtt. Alacsony lángon kb. 6-8 percig forraljuk, hogy jól átvegye a vanília ízét. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd átszűrjük a tejet.
  2. Közben felverjük a tojásokat, majd a vaníliás cukorral együtt a már kissé lehűlt tejhez adjuk, folyamatos keverés mellett.
  3. A formákat egy tepsibe állítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Végül belekanalazzuk a tojásos tejet.
  4. Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük gőzölni kb. 25-30 percre. A sütőből kivéve kiemeljük a vízből és hűlni hagyjuk, majd tálalásig hidegre tesszük.
  5. Tálalásnál egy pár másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tányérra borítjuk. Ebből a mennyiségből 6 adag lesz.
  6. Tipp: a formában lévő karamellnek teljesen meg kell kötnie ahhoz, hogy a meleg tej ne oldja fel. A tej se lehet túl forró, mivel feloldódna a karamell.

Karamell

  1. A cukrot a vízzel együtt kevergetve világosra karamellizáljuk, majd elosztjuk a hideg vízzel kiöblített formákba, és dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2311
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellpuding Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Gyorsan elkészülő, könnyed, légies, finom desszert. Forrás: Magyar Konyha édességek könyve, ez az egyik kedvenc sütis könyvem.

Hozzávalók

Pudinghoz

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...