Karamellpuding Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pudinghoz
Karamell
Összesen
203
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pudinghoz
-
500g tej280 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
Karamell
Összesen
1216
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
203
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1681.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.4 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 163.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1216
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pudinghoz
- Feltesszük főzni a tejet a cukorral, a kikapart vanília rúd magjaival és a héjával együtt. Alacsony lángon kb. 6-8 percig forraljuk, hogy jól átvegye a vanília ízét. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd átszűrjük a tejet.
- Közben felverjük a tojásokat, majd a vaníliás cukorral együtt a már kissé lehűlt tejhez adjuk, folyamatos keverés mellett.
- A formákat egy tepsibe állítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Végül belekanalazzuk a tojásos tejet.
- Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük gőzölni kb. 25-30 percre. A sütőből kivéve kiemeljük a vízből és hűlni hagyjuk, majd tálalásig hidegre tesszük.
- Tálalásnál egy pár másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tányérra borítjuk. Ebből a mennyiségből 6 adag lesz.
- Tipp: a formában lévő karamellnek teljesen meg kell kötnie ahhoz, hogy a meleg tej ne oldja fel. A tej se lehet túl forró, mivel feloldódna a karamell.
Karamell
- A cukrot a vízzel együtt kevergetve világosra karamellizáljuk, majd elosztjuk a hideg vízzel kiöblített formákba, és dermedni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2316
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Gyorsan elkészülő, könnyed, légies, finom desszert. Forrás: Magyar Konyha édességek könyve, ez az egyik kedvenc sütis könyvem.