r
Nosalty Logó

Karamellkrémes süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Karamellkrémes süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

  • 1 marék dió (durvára tört, vagy szeletelt mandula)
1330
Kalória
19.6g
Fehérje
181.9g
Szénhidrátok
59.2g
Zsír
62.9g
Víz
234.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
112g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    354.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1091.4 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 7978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Tészta készítése:
  2. A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat.
  3. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz.
  4. A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
  5. Kiborítjuk, és ugyanígy sütünkmég egy lapot.
  6. Krém készítése:
  7. Edénybe1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuka cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk.
  8. Kevés tejjel kikeverjük a lisztet.
  9. A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet).
  10. Addigkavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben.
  11. Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon.(Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.)
  12. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk.
  13. Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe.
  14. Süti összeállítása:
  15. Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel.
  16. Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Vendégségben voltunk, ahol fantasztikus karamelltortát kóstoltam. Miután nagyon szeretem a karamell ízét, gondoltam, kísérletezek egy hasonló ízvilágot. Hát...az a torta klasszisokkal szebb volt, hiszen cukrászdában készítették...viszont az ízek visszaköszöntek, így gondoltam, aki szintén szereti, könnyen elkészíthet egy ilyen sütit :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!