Karamellkrémes süti
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A piskótához
-
44 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
6 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek méz
A krémhez
-
5 dl tej
-
6 evőkanál finomliszt
-
25 dkg cukor
-
2 dl növényi habtejszín
-
0.5 dl víz
A tetejére
1330
Kalória
19.6g
Fehérje
181.9g
Szénhidrátok
59.2g
Zsír
62.9g
Víz
234.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
112g
Cukor
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
73g finomliszt267 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
17g méz51 kcal
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
84 kcal
-
8g víz0 kcal
A tetejére
-
4g dió28 kcal
Összesen
1330
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
440g finomliszt1602 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g méz304 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g víz0 kcal
A tetejére
-
26g dió170 kcal
Összesen
7978
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
17g finomliszt62 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
12.8g tojás16 kcal
-
4.9g napraforgó olaj44 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
3.9g méz12 kcal
A krémhez
-
19.3g tej11 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
7.7g növényi habtejszín19 kcal
-
1.9g víz0 kcal
A tetejére
-
1g dió7 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.9 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1330
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 117.8 g
Zsír
-
Összesen 354.9 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6514.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1770 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 2468 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1091.4 g
-
Cukor 672 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 377.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1491 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 949 mg
-
Retinol - A vitamin: 1471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
7978
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
309
kcal
Elkészítés
A piskótához
- Tészta készítése:
- A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat.
- Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz.
- A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
- Kiborítjuk, és ugyanígy sütünkmég egy lapot.
- Krém készítése:
- Edénybe1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuka cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk.
- Kevés tejjel kikeverjük a lisztet.
- A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet).
- Addigkavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben.
- Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon.(Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.)
- Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk.
- Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe.
- Süti összeállítása:
- Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel.
- Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 10 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
Vendégségben voltunk, ahol fantasztikus karamelltortát kóstoltam. Miután nagyon szeretem a karamell ízét, gondoltam, kísérletezek egy hasonló ízvilágot. Hát...az a torta klasszisokkal szebb volt, hiszen cukrászdában készítették...viszont az ízek visszaköszöntek, így gondoltam, aki szintén szereti, könnyen elkészíthet egy ilyen sütit :-)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!