Karamellizált hagymás csirkemáj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
71 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
302
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
600g csirkemáj714 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1203
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
27 kcal
-
25.7g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
57.2g csirkemáj68 kcal
-
9.5g fehérbor8 kcal
-
4.3g petrezselyem2 kcal
Összesen
115
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 201 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4991 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 911 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 4935 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 653 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
302
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3118.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1897 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 804 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19965 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 741 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3644 micro
-
Kolin: 1191 mg
-
Retinol - A vitamin: 19740 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 2613 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 2512 micro
Összesen
1203
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1902 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 1881 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 23 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
4 ek napraforgó olaj
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál cukor
-
60 dkg csirkemáj
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A csirkemájat megmossuk,kettőbe vágjuk, (szűrőben) jól lecsepegtetjük, és még papírtörlőn le is itatjuk a nedvességet.
- A hagymát karikára vágjuk, és egy serpenyőben vagy wokban 2 ek olajon a sóval, borssal és a cukorral közepes tűznél kevergetve karamellizáljuk, kb.15 perc. Egy tálba borítjuk, amiben tálalni fogjuk, melegen tartjuk.
- A serpenyőben a másik 2 ek olajon erős tűzön a májat 2-3 perc alatt megsütjük. Kívül kifehéredik, de belül rózsaszínűnek kell lenni. (Ha túl soká sütjük, nem lesz puha, szaftos, hanem száraz, kemény belül.)
- Most sózzuk, borsozzuk, és ráborítjuk a hagyma tetejére.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és ráöntjük a bort, ami felfogja hozni az összes lesült zsiradékot a serpenyő aljából, hiszen abban vannak a legjobb ízek. Ezt ráöntjük a májas hagyma tetejére, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5708
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Ajánló
Tetszés szerint bármilyen köret illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Egy kis újdonságot kellett kitalálni a csirkemájhoz. A neten keresgélve találtam ezt a receptet.