Karamelles almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A karamellhez
Továbbá
-
250g alma117 kcal
Összesen
722
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
A karamellhez
Továbbá
-
1000g alma468 kcal
Összesen
2885
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 204.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
722
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 133.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 819.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 1074 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
2885
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához való vajat megolvasztjuk, és beleöntjük a lisztbe. Pici sót és kis cukrot adunk hozzá. Esetleg vizet, ha szükséges. Összegyúrjuk.
- Az almákat meghámozzuk, kettőbe vágjuk, és magházukat eltávolítjuk.
- A tepsibe helyezzük az almákat úgy, hogy a domború felük nézzen felfelé.
- A karamellhez való cukrot és vajat addig melegítjük, míg karamelles nem lesz. Majd ráöntjük az almákra. (Megszilárdul ráöntéskor a karamell, de sütésnél visszaolvad majd.)
- A tésztát kinyújtjuk, és ráborítjuk az almákra.
- 45 percet sütjük. Az alma megpárolódik, a tészta ropogós lesz, és a karamell-almalé keverékből nagyon finom szósz lesz. :-)
- Ha megsült, nagyon óvatosan az egészet egy tálra borítjuk. (A formával megegyező tálat fogunk, lefedjük,és egy gyors perdítés.) Így a tészta alulra kerül. Olyan, mint egy egy kis tésztatányérban lenne a mennyei alma.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3560
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy francia sráctól kaptam a receptet. Személyesen el is készítette a konyhámban, mint egyik kedvencét.