r
Nosalty Logó

Karamellás túróalagút

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
edan
Karamellás túróalagút
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

230
Kalória
12.5g
Fehérje
17.6g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
110.6g
Víz
7.1g
Koleszterin
884.1mg
Rost
12g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 2286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6517.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A túróalagúthoz

  1. Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy az minden irányba lógjon túl a formán.
  2. A vaníliarúd belsejét kaparjuk az 1 dl vízbe, adjuk hozzá a zselatint és az édesítő tablettákat is, így forraljuk össze a zselét.
  3. Ha felforrt, reszeljük bele a citrom héját, öntsük hozzá a joghurtot és a túrót, majd egy merülő turmix-szal keverjük egyneműre. (Turmix hiányában egyszerűen habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez a joghurtot, és a villával előzőleg kicsit átkevert túrót, végül a citromhéjat is.)
  4. A túró 60-70%-át, azaz kicsit több, mint felét kanalazzuk a kibélelt formába és tegyük a hűtőbe. Közben készítsük el a karamellkrémet.
  5. Tegyük fel a 3 dl tejet a kókuszcukorral melegedni. A vízben keverjük simára a pudingport, majd öntsük a tejhez, és főzzük sűrűre. Ha ez megtörtént, állítsuk a lábast hideg vízbe, és kevergetve hűtsük 5-6 percig a krémet, majd egy kanál segítségével merjük a túróval kitöltött őzgerincforma közepébe hosszában.
  6. Végül a maradék túrókrémmel töltsük fel teljesen az őzgerincformát. Fedjük le gondosan folpackkal a tetejét, és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
  7. 6 óra elteltével szedjük le a süteményről a folpackot, először a tetejéről, majd egy tálra borítva a többi részéről is.
  8. A mázhoz tördeljük a csokit egy lábasba, öntsük hozzá a tejet, és kanalazzuk rá a kókuszzsírt is, folytonos kevergetés közben melegítsük egyneművé a masszát, nagyon kis lángon. (Gőzfürdő fölé helyezett tálban is elvégezhetjük az összeolvasztást.)
  9. Hagyjuk a csokit 1-2 percig hűlni, de közben néha keverjük meg. Egy szilikonecset segítségével kenjük át a csokival a túróalagutat.
  10. A mogyorót késsel vágjuk durvára, ezzel díszítsük a süti tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 10×35

Kitört a tavasz, így a múlt hétvégén megpróbálkoztam egy kis sütés nélkül készíthető sütivel. Nem árt, ha az ember felkészül a nyári melegre:) Tápértékét tekintve 20 szeletre vágva 1 szelet: 128 kcal-t, és csupán 8 ch-t tartalmaz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Érdemes sötétebb nádcukrot ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!