Karamellás túróalagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A túróalagúthoz
-
50g tehéntúró74 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A karamellkrémhez
-
30g tej17 kcal
-
20g víz0 kcal
-
17 kcal
-
3g kókuszcukor12 kcal
A csokimázhoz
-
10g tej6 kcal
-
2g kókuszzsír13 kcal
-
8g étcsokoládé41 kcal
A díszítéshez
-
3g földimogyoró17 kcal
Összesen
230
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A túróalagúthoz
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A karamellkrémhez
-
300g tej168 kcal
-
200g víz0 kcal
-
171 kcal
-
30g kókuszcukor117 kcal
A csokimázhoz
-
100g tej56 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
75g étcsokoládé410 kcal
A díszítéshez
-
30g földimogyoró170 kcal
Összesen
2286
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
A túróalagúthoz
-
26.2g tehéntúró39 kcal
-
26.2g joghurt16 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A karamellkrémhez
-
15.7g tej9 kcal
-
10.5g víz0 kcal
-
2.4g karamellás pudingpor9 kcal
-
1.6g kókuszcukor6 kcal
A csokimázhoz
-
5.2g tej3 kcal
-
0.8g kókuszzsír7 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
A díszítéshez
-
1.6g földimogyoró9 kcal
Összesen
120
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.7 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
230
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6517.2 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 1549 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1709 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.8 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
2286
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.9 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A túróalagúthoz
- Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy az minden irányba lógjon túl a formán.
- A vaníliarúd belsejét kaparjuk az 1 dl vízbe, adjuk hozzá a zselatint és az édesítő tablettákat is, így forraljuk össze a zselét.
- Ha felforrt, reszeljük bele a citrom héját, öntsük hozzá a joghurtot és a túrót, majd egy merülő turmix-szal keverjük egyneműre. (Turmix hiányában egyszerűen habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez a joghurtot, és a villával előzőleg kicsit átkevert túrót, végül a citromhéjat is.)
- A túró 60-70%-át, azaz kicsit több, mint felét kanalazzuk a kibélelt formába és tegyük a hűtőbe. Közben készítsük el a karamellkrémet.
- Tegyük fel a 3 dl tejet a kókuszcukorral melegedni. A vízben keverjük simára a pudingport, majd öntsük a tejhez, és főzzük sűrűre. Ha ez megtörtént, állítsuk a lábast hideg vízbe, és kevergetve hűtsük 5-6 percig a krémet, majd egy kanál segítségével merjük a túróval kitöltött őzgerincforma közepébe hosszában.
- Végül a maradék túrókrémmel töltsük fel teljesen az őzgerincformát. Fedjük le gondosan folpackkal a tetejét, és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
- 6 óra elteltével szedjük le a süteményről a folpackot, először a tetejéről, majd egy tálra borítva a többi részéről is.
- A mázhoz tördeljük a csokit egy lábasba, öntsük hozzá a tejet, és kanalazzuk rá a kókuszzsírt is, folytonos kevergetés közben melegítsük egyneművé a masszát, nagyon kis lángon. (Gőzfürdő fölé helyezett tálban is elvégezhetjük az összeolvasztást.)
- Hagyjuk a csokit 1-2 percig hűlni, de közben néha keverjük meg. Egy szilikonecset segítségével kenjük át a csokival a túróalagutat.
- A mogyorót késsel vágjuk durvára, ezzel díszítsük a süti tetejét.
- Tepsi mérete: 10×35
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18267
- Feltöltés dátuma: 2013. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Kitört a tavasz, így a múlt hétvégén megpróbálkoztam egy kis sütés nélkül készíthető sütivel. Nem árt, ha az ember felkészül a nyári melegre:) Tápértékét tekintve 20 szeletre vágva 1 szelet: 128 kcal-t, és csupán 8 ch-t tartalmaz.