r
Nosalty Logó

Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 1051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    483 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A vizet felforraljuk a vajjal és a vaníliás cukorral. Ezután egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Addig hagyjuk a tűzön kevergetve, amíg az alján fehér bevonat nem képződik, és a tészta el nem válik a lábos falától.
  2. Amikor kihűlt kézi robotgép dagasztó fejével egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tepsi alját beborítjuk sütőpapírral, és erre 13-14 pici tészta halmot teszünk, amit előmelegített sütőben megsütünk.
  3. A leveles tésztát kigöngyöljük, és félbe hajtjuk. Ezután jól összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és villával alaposan megszurkáljuk. A maradék égetett tésztából kis halmokat rakunk a szélére körös-körül. (Ne tegyük nagyon a szélére, mert a sütésnél le fog dőlni.) Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, ha kész, kihűtjük.

Krémhez

  1. A tojások sárgáját és a vajat kézi robotgéppel habosra keverjük. Ezután a pudingport elkeverjük a cukrokkal és a tejjel. Besűrítjük. Mielőtt levennénk a tűzről, belefőzzük a tojással elkevert vajat. Teljesen hidegre hűtjük.
  2. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a zselatinfixszel. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a pudingba. A tejszínes krémet ráhalmozzuk a leveles tésztára. A megsült fánkocskákkal kirakjuk a torta tetejét, úgy, hogy kissé belenyomjuk őket a krémbe.

Tetejére

  1. A cukrot aranybarnára hevítjük, és forrón meglocsoljuk vele a kis tésztahalmokat, a tészta peremet és a krémet. Egy órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1471
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel
Lizinka_ 604 recept

Ezt a könnyű desszertet kérte a családom a vasárnapi ebédhez. Boldogan teljesítettem a kérést, mert elég régen készítettem ezt az ellenállhatatlan krémes sütit.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...