Karamellás Szent Honoré-torta tejszínes pudingkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
38g víz0 kcal
-
10 kcal
-
55g tojás69 kcal
Krémhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
Tetejére
-
15g cukor58 kcal
Összesen
1051
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
150g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
Krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Tetejére
-
60g cukor232 kcal
Összesen
4199
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
15.9g leveles tészta59 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
8.7g rétesliszt32 kcal
-
8.7g víz0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
Krémhez
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
1.2g zselatinfix2 kcal
Tetejére
-
3.5g cukor13 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 61.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 120.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
1051
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 244.7 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1591 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3025 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 807 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 1137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.8 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 483 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1704 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 292 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 965 mg
-
Retinol - A vitamin: 1677 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1438 micro
Összesen
4199
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
5 dkg vaj
-
15 dkg rétesliszt
-
1.5 dl víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Tetejére
-
6 dkg cukor
Elkészítés
Tésztához
- A vizet felforraljuk a vajjal és a vaníliás cukorral. Ezután egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Addig hagyjuk a tűzön kevergetve, amíg az alján fehér bevonat nem képződik, és a tészta el nem válik a lábos falától.
- Amikor kihűlt kézi robotgép dagasztó fejével egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tepsi alját beborítjuk sütőpapírral, és erre 13-14 pici tészta halmot teszünk, amit előmelegített sütőben megsütünk.
- A leveles tésztát kigöngyöljük, és félbe hajtjuk. Ezután jól összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és villával alaposan megszurkáljuk. A maradék égetett tésztából kis halmokat rakunk a szélére körös-körül. (Ne tegyük nagyon a szélére, mert a sütésnél le fog dőlni.) Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, ha kész, kihűtjük.
Krémhez
- A tojások sárgáját és a vajat kézi robotgéppel habosra keverjük. Ezután a pudingport elkeverjük a cukrokkal és a tejjel. Besűrítjük. Mielőtt levennénk a tűzről, belefőzzük a tojással elkevert vajat. Teljesen hidegre hűtjük.
- A tejszínt keményre verjük a cukorral és a zselatinfixszel. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a pudingba. A tejszínes krémet ráhalmozzuk a leveles tésztára. A megsült fánkocskákkal kirakjuk a torta tetejét, úgy, hogy kissé belenyomjuk őket a krémbe.
Tetejére
- A cukrot aranybarnára hevítjük, és forrón meglocsoljuk vele a kis tésztahalmokat, a tészta peremet és a krémet. Egy órára hűtőbe tesszük dermedni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1471
- Feltöltés dátuma: 2016. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Ezt a könnyű desszertet kérte a családom a vasárnapi ebédhez. Boldogan teljesítettem a kérést, mert elég régen készítettem ezt az ellenállhatatlan krémes sütit.