r
Nosalty Logó

Karamellás mokkatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás mokkatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk, és belisztezünk egy 23 cm-es tortaformát (nekem 26 cm-es van, azt használtam, így kicsit laposabb).
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hűlni hagyjuk.
  3. A vajat barna cukorral együtt habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokit és a vaníliakivonatot.
  4. Alacsony fokozaton felváltva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat és joghurtot.
  5. A neszkávét a forró vízben feloldjuk, majd a tésztába keverjük. A tésztát a formába helyezzük.
  6. Sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk a formában, majd süteményrácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.
  7. A mázhoz forró vízben feloldjuk a neszkávét, a kávéval kikeverjük a porcukrot, a kakaót, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
  8. A mázat a tortára kenjük, és hagyjuk megszilárdulni. Csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16382
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Csokoládés csodák című könyvben találtam. A tésztája egy kicsit folyós, nem kell megijedni tőle, érdemes sütőpapírral kibélelni a kapcsos sütőformát (ettől egy kicsit egyenetlen a széle, de így is finom).

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...