Karamellás kenyérpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
K.Laura
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1339
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2678
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.9 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
1339
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 88.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2182.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 930 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.8 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 505 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
2678
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A briósokat egy tűzálló edénybe tépkedjük. Hagyjuk szikkadni.
- A cukrot a vízzel egy lábasba öntjük, karamellizáljuk. (Ha kell, csak a fülénél fogva kevergetjük.)
- Amikor a cukor bebarnult, hozzáöntjük a tejet és a csipet sót. Most már fakanállal kell kevernünk, amíg a cukor fel nem olvad a tejben.
- A tojásokat temperáljuk: folyamatosan kevergetve, apránként öntjük hozzá a karamellás tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. Pár percig lassú tűzön főzzük, hozzáadjuk a vajat. Nem kell besűrűsödnie.
- A briósokat nyakon öntjük vele, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4211
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.
Ajánló
Kaláccsal, croissant-nal is készíthetjük. A tetejét sütés előtt megszórhatjuk cukorral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
K.Laura
9 recept
Valamelyik nap brióst sütöttem, de lassan fogyott, és az étel pazarlása nem az erősségem. Még régebben Nigella Lawsont láttam kenyérpudingot készíteni (ő croissant-nal sütötte), és eszméletlenül finomnak nézett ki. Mindenféle elfogultság nélkül: az is lett.