Karamell fagylalt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
125g tej70 kcal
-
38g crème fraîche134 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
9g vaj63 kcal
Összesen
557
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
500g tej280 kcal
-
150g crème fraîche536 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
35g vaj251 kcal
Összesen
2228
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
50.3g tej28 kcal
-
15.1g crème fraîche54 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
25.1g cukor97 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
Összesen
223
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
557
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 112.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1243.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.6 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
2228
kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg crème fraîche
-
3 db tojássárgája
-
35 g vaj
Elkészítés
- A tejet 50 ml créme fraîche-al felforraljuk és lehúzzuk a tűzről. A maradék créme fraîche-ot habosra keverjük.
- Egy másik lábasban a tojás sárgákat kikeverjük a cukor harmadával (kézi habverő segítségével).
- Egy vastag falú edényben elkészítjük a karamellt: kis adagokban, lassú tűzön felolvasztjuk a cukrot (35 grammnyit teszünk egyszerre a lábasba, addig ismételjük, amíg a cukor el nem fogy). Sötét színűre karamellizáljuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és kézi habverő segítségével hozzákeverjük a vajat. Utána mehet bele a maradék créme fraîche is, alaposan összekeverjük.
- A karamellt a tejhez öntjük, folyamatos keverés mellett. Végül a karamellás tejet a cukros tojás sárgákhoz keverjük, és addig melegítjük, míg kissé be nem sűrűsödik.
- A masszát jeges vízben lehűtjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap nincs isegyéb dolgunk, mint a fagylaltgépbe önteni a hideg fagyialapot és várni, míg a masina elvégzi a dolgát.
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 50346
- Feltöltés dátuma: 2008. június 05.
Ajánló
Karamell öntet
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Vendégeink voltak hétvégén, és tudtam, ha fagylalt, akkor a karamell a nyerő. Így kapóra jött Pierre Hermé receptje a Szakácsok Könyvéből.