Karalábés-tejszínes rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
25g gyulai kolbász113 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g kockasajt57 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
550
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
100g gyulai kolbász452 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
68g kockasajt227 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2198
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
53g burgonya31 kcal
-
9.5g főtt tojás15 kcal
-
12.7g karalábé3 kcal
-
5.3g gyulai kolbász24 kcal
-
10.6g főzőtejszín14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g kockasajt12 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
Összesen
118
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3971.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 3266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 274.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
550
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 126.8 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15887.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1087 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1369 mg
-
Nátrium 13064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1096.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 781 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 769 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
2198
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
10 közepes db burgonya
-
3 db főtt tojás
-
1 közepes db karalábé
-
10 dkg gyulai kolbász
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db kockasajt
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A burgonyát héjastul megfőzzük, a tojásokat szintén. Ha kissé kihűltek, megpucolunk mindent.
- A karalábét meghámozzuk, negyedekre, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Nem főzzük meg, csak a sütésnél éri hő, így ha vastagok a szeletek, nem fognak megpuhulni.)
- A kolbászt felkarikázzuk, majd a szeleteket negyedeljük. (Én így szeretem, de simán karikázva is tökéletes.)
- A kihűlt burgonyákat felkarikázzuk, majd félretesszük. A tojásokat apró kockákra vágjuk. (Ez is jó csak szimplán szeletelve, de jobban szeretem "elrejteni" az ételben.)
- A tejszínt egy tálba öntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a kockasajtot szétmorzsolva beletesszük, és botmixerrel elkeverjük. (Kihagyható a lépés, ha nem zavarnak a sajtdarabkák, vagy még egyszerűbb, ha ömlesztett sajtot használunk. Nekem most pont kockasajt volt készleten.)
- A tejszínes keverékbe tesszük a felaprított tojásokat.
- A sütőtálat/kisebb tepsit/tortaformát picit megkenjük olajjal, és elkezdjük belepakolni a felkarikázott burgonyát. Az első rétegre jön a karalábé, a darabolt kolbász, majd egy kis reszelt sajt. Ezt folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ha minden elfogyott, az egészet nyakon öntjük a tejszínes keverékkel, és megszórjuk még egy adag reszelt sajttal. Sózni, borsozni a rétegek között is lehet, ez ízlés dolga.
- 250 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. (Én így szeretem: puha burgonya, kissé ropogós karalábé, jó sok tejszín és pirosra sült sajtréteg.) Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1027
- Feltöltés dátuma: 2014. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A családi receptkönyv szerint elkészített rakott burgonya nem tartozott a kedvenceim közé. Száraz volt, unalmas, a tojásoknak csak a sárgáját szerettem megenni, stb. Gondolkoztam, mivel tudnám felturbózni ezt az ételt. Szeretek olyan ételeket készíteni, amelyek gyorsan, könnyen elkészíthetőek, mégis tartalmasak, és nem utolsósorban olcsóak. Szerintem ez egy remek példa arra, hogy némi fantáziával könnyedén dobhatunk fel egy régi receptet.