r
Nosalty Logó

Karalábés-tejszínes rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karalábés-tejszínes rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3971.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    3266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15887.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    13064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 2198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastul megfőzzük, a tojásokat szintén. Ha kissé kihűltek, megpucolunk mindent.
  2. A karalábét meghámozzuk, negyedekre, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Nem főzzük meg, csak a sütésnél éri hő, így ha vastagok a szeletek, nem fognak megpuhulni.)
  3. A kolbászt felkarikázzuk, majd a szeleteket negyedeljük. (Én így szeretem, de simán karikázva is tökéletes.)
  4. A kihűlt burgonyákat felkarikázzuk, majd félretesszük. A tojásokat apró kockákra vágjuk. (Ez is jó csak szimplán szeletelve, de jobban szeretem "elrejteni" az ételben.)
  5. A tejszínt egy tálba öntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a kockasajtot szétmorzsolva beletesszük, és botmixerrel elkeverjük. (Kihagyható a lépés, ha nem zavarnak a sajtdarabkák, vagy még egyszerűbb, ha ömlesztett sajtot használunk. Nekem most pont kockasajt volt készleten.)
  6. A tejszínes keverékbe tesszük a felaprított tojásokat.
  7. A sütőtálat/kisebb tepsit/tortaformát picit megkenjük olajjal, és elkezdjük belepakolni a felkarikázott burgonyát. Az első rétegre jön a karalábé, a darabolt kolbász, majd egy kis reszelt sajt. Ezt folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ha minden elfogyott, az egészet nyakon öntjük a tejszínes keverékkel, és megszórjuk még egy adag reszelt sajttal. Sózni, borsozni a rétegek között is lehet, ez ízlés dolga.
  8. 250 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. (Én így szeretem: puha burgonya, kissé ropogós karalábé, jó sok tejszín és pirosra sült sajtréteg.) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1024
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családi receptkönyv szerint elkészített rakott burgonya nem tartozott a kedvenceim közé. Száraz volt, unalmas, a tojásoknak csak a sárgáját szerettem megenni, stb. Gondolkoztam, mivel tudnám felturbózni ezt az ételt. Szeretek olyan ételeket készíteni, amelyek gyorsan, könnyen elkészíthetőek, mégis tartalmasak, és nem utolsósorban olcsóak. Szerintem ez egy remek példa arra, hogy némi fantáziával könnyedén dobhatunk fel egy régi receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...