r
Nosalty Logó

Karalábéleves karalábégombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karalábéleves karalábégombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 766 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    720 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 766 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, 4 karalábét és a burgonyát felkockázzuk (a hagymát apróra).
  2. Ez utóbbit 1 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a karalábé-, és burgonyakockákat, párat keverünk rajta és felengedjük vízzel. (Annyival, hogy 2 cm-rel a zöldségek fölött álljon a víz.)
  3. Sózzuk, a kakukkfű levélkéit belemorzsoljuk és frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, ekkor botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt.
  5. A maradék 2 karalábéból egy eszközzel (aminek nem tudom mi a neve és hogyan került a konyhámba azt sem, de félgömb alakja van és remek golyókat lehet vele a zöldségekből és a gyümölcsökből készíteni), golyókat készítünk és sós vízben 10 perc alatt megfőzzük őket. Levesbetétként használjuk.
  6. Végül a levest a citrom levével ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 39660
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 14.

Ajánló

Egyébként a leves remek kéksajtos (barna kenyérből készült) pirítóssal is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karalábé tavaly kezdett visszaosonni a konyhámba. Azért írom, hogy osont, mert szinte észrevétlenül történt a folyamat. Először kislányomnak készítettem főzeléket  belőle, aztán egyre gyakrabban nyersen is rágcsáltuk… Most pedig levesként is debütált : a karalábé golyók pedig nagyon feldobták a levest, mint a leves saját anyagából készült harapható alkatrészek:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...