r
Nosalty Logó

Karaj tejszínes mustármártásban

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Karaj tejszínes mustármártásban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

460
Kalória
39.3g
Fehérje
5.8g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
197.5g
Víz
129.5g
Koleszterin
657.5mg
Rost
3.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1840 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 460 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    790 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1840 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).
  2. A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
  3. Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró, a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
  4. A hússzeleteket kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
  5. Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
  6. Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk a vizet.) Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.
  7. A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.
  8. Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal. Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

A felhalmozódott kerti munkák miatt csak most tudom megmutatni egy korábbi ebédünket. Kicsit pepecselősnek tűnhet, hogy többször kiemeljük a húst az edényből, meg visszahelyezzük, de higgyétek el, hogy megéri az időt rászánni. Nagyon finom, kellemesen pikáns, egyedi ízt kölcsönöz a mustár mind a húsnak, mind a mártásnak. A tejszíntől krémes mártás remek kiegészítője a husinak. A családnak kifőtt tésztát készítettem, de Párom kívánságára Ő párolt rizst kapott hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!