r
Nosalty Logó

Karácsonyi pulykamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
believe
Karácsonyi pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2740 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 686 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3592.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2740 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrázzuk le a mandulát, és távolítsuk el a héját.
  2. A pulykamellet vágjuk el úgy, hogy kiterítve egy-kétujjnyi vastag legyen a hús. A vastagabb részekből levághatunk, és főzhetünk belőle levest. Sózzuk és borsozzuk a hús mindkét oldalát.
  3. Terítsük ki a húst, majd kenjük be lekvárral. Egyengessük el, hogy mindenhova jusson elegendő. Akik szeretik a különleges ízeket, azok szórják meg egy kis őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.
  4. Szórjuk rá a meghámozott mandulát, és tekerjük fel a húst. Ha a lekvár nem tartaná meg, akkor szúrjunk fogvájót a tetejébe, hogy ne csússzon szét.
  5. Tegyük a húst tepsibe, kicsit locsoljuk meg olajjal, öntsünk fél pohár vizet alá, majd fedjük le. 180 fokon süssük másfél órán keresztül, szúrópróbával ellenőrizzük, hogy elkészült. 10 percet fedél nélkül piríthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9383
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
believe 3 recept

Szilvalekvár helyett szilva-alma mézeskalács lekvárt használtam, ezért, ha valaki szereti a különleges ízeket, akkor a szilvalekvárt szórja meg egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, igazán különleges ízélményben lesz része. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...