r
Nosalty Logó

Karácsonyi mézeskalácsos gyümölcskenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi mézeskalácsos gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A gyümölcskeverékhez

Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A gyümölcskeverékhez

Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A gyümölcskeverékhez

Összesen 384 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcskeverékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előző este a magokat és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, meglocsoljuk az aromákkal, rászórjuk a fűszerkeveréket és összeforgatjuk.
  2. Másnap a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket.
  4. Az egészet jól elkeverjük és beleforgatjuk a gyümölcsös magkeveréket.
  5. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük és megsütjük. (Ez a mennyiség pont egy formára elegendő.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 722
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 65677
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly karácsonykor készítettem először. Igazán magamnak szántam, hogy az ünnepi asztalon nekem is legyen egy kis egészséges desszertem. A család a rájuk várakozó ínycsiklandó sütik ellenére kíváncsi volt, hogy ez vajon milyen lehet? Mondanom sem kell, hogy az elsők között fogyott el, de nem bántam;-))

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcskeverékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...