Karácsonyi kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához:
-
3g pisztácia19 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
47g finomliszt170 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13 kcal
-
13g mandula79 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g főzőtejszín4 kcal
-
33g vaj239 kcal
Azonkívül:
Összesen
648
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához:
-
20g pisztácia114 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Azonkívül:
Összesen
3886
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához:
-
2.4g pisztácia14 kcal
-
6g mazsola18 kcal
-
33.7g finomliszt123 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
2.4g vaníliás cukor9 kcal
-
9.6g mandula57 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.8g tojássárgája16 kcal
-
2.4g főzőtejszín3 kcal
-
24.1g vaj173 kcal
Azonkívül:
Összesen
469
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
648
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 229.2 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 871 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2018.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1053 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.3 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 114.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 1509 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
Összesen
3886
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
469
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
20 g pisztácia
-
280 g finomliszt
-
80 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
80 g mandula
-
1 tk fahéj
-
0.3 teáskanál kardamom
-
0.3 teáskanál szegfűszeg
-
1 csipet szerecsendió
-
2 db tojássárgája
-
1 ek főzőtejszín
-
200 g vaj
Azonkívül:
Elkészítés
A tésztához:
- A pisztáciát és a mazsolát külön-külön apróra vágjuk.
- A lisztet elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mazsolával, pisztáciával, mandulával és a fűszerekkel.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejszínt és a kockákra vágott vajat. Sima tésztává gyúrjuk, majd alufóliába csomagolva kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
- A tésztából kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk, ebből ½ cm vastag szeletkéket vágunk. Minden darabkát a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítunk.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
- A cukrot összevegyítjük a fahéjjal. A még forró kiflik felső részét óvatosan belemártjuk, és hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 7358
- Feltöltés dátuma: 2014. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A kiflik melegen nagyon törékenyek, mielőtt a fahéjas-cukorba mártanánk, hagyjuk kb. 5-8 percet a tepsiben hűlni.