r
Nosalty Logó

Kapros túróval töltött zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros túróval töltött zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    260 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4853.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    520 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a kaporral, sóval, tejföllel, tojással.
  2. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket a túrós keverékhez kaparjuk és azzal összekeverjük, majd az így kapott masszát a zsemlékbe visszatöltjük. A tetejüket rátesszük vagy sajtot reszelünk (esetleg egy vékony szelet sajtot teszünk a tetejére) ez amellett, hogy finom azért is jó, mert ha a sajt megpirult, a zsemle kész.
  3. Megsütjük őket. Gyönyörűen sercegnek, mikor kivesszük őket a sütőből.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4953
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljesen egyszerű, gyors, 'maradék zsemle' hasznosító, könnyű és finom vacsorarecept, vagy akár reggeli. Egyébként csomó helyen láttam édesen, talán sós változattal nem is találkoztam, mi viszont mindig sósan készítjük, kaporral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...