Kapros túróval töltött zsemle
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
593
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1183
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2426.8 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 260 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 239.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
593
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.9 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4853.6 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 520 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 1368 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 478.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 385 micro
Összesen
1183
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót összekeverjük a kaporral, sóval, tejföllel, tojással.
- A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket a túrós keverékhez kaparjuk és azzal összekeverjük, majd az így kapott masszát a zsemlékbe visszatöltjük. A tetejüket rátesszük vagy sajtot reszelünk (esetleg egy vékony szelet sajtot teszünk a tetejére) ez amellett, hogy finom azért is jó, mert ha a sajt megpirult, a zsemle kész.
- Megsütjük őket. Gyönyörűen sercegnek, mikor kivesszük őket a sütőből.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4943
- Feltöltés dátuma: 2011. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Teljesen egyszerű, gyors, 'maradék zsemle' hasznosító, könnyű és finom vacsorarecept, vagy akár reggeli. Egyébként csomó helyen láttam édesen, talán sós változattal nem is találkoztam, mi viszont mindig sósan készítjük, kaporral.