r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pite zad konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zad9
Kapros-túrós pite zad konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.9 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6347.5 g
  • Cink
    665 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    527 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1438 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjuk össze linzertésztává a hozzávalókat. Ha túl lágy, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, akkor tejfölt. Tegyük a kis gombócá gyúrt tésztát a hűtőbe 1 órára (fagyasztóban 20 percre is elég) pihenni.
  2. Vegyük elő a tésztát, és pár mozdulattal gyúrjuk meg kicsit, majd lisztezett felületen nyújsuk ki vékonyan. Tegyük a kinyújtott tésztát a kikent, lisztezett tepsibe úgy, hogy peremet is képezzünk a tésztából. Ne aggódjunk, ha elszakad közben a tészta, könnyen összetapaszthatóak a darabkák. Tegyük a hűtőbe a tepsit, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A tojásfehérje kivételével alapossan keverjük össze a töltelék hozzávalóit. A tojásfehérjét verjük kemény habbá pici sóval, majd óvatosan keverjük a töltelékhez.
  4. Vegyük elő a tésztát és a tetejét vékonyan kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a tölteléket.
  5. Gázsütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt megsül.
  6. Tálalásnál tehetünk még hozzá lekvárt.
  • Tepsi mérete: 45x45
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5255
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám mesélte, hogy gyermekként sok kapros-túrós palacsintát ettek. Megrögzött diétázóként én nem szoktam palacsintázni, de ez a krém megfogott, erre találtam ki ezt a hajdinalisztes receptet, mert épp megkívántam ezt a gabonát. Szerintem remek párosítás lett! Az sem utolsó, hogy a kaprot nagyon sok cukorbeteg számára ajánlják, mivel segít az inzulinháztartásban, ezért is használtam steviát édesítésre, és a túró, -mivel fehérjének számít- viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz az egész sütemény. Hogy egyértelmű legyen, én erre gondolok lecsöpögtetett tejföl alatt! Nekem bevált, gyakran helyettesítem már ezzel a mascarpone-t. Viszont mullap helyett dupla organza anyagot használok a lecsöpögtetés során. Remélem másoknak is ízlik majd!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...