r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény Zazitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zazi
Kapros-túrós lepény Zazitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 842 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 842 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6570 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    3412 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.4 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet mély tálba szórjuk. Közepébe mélyedést vájunk, amibe beletesszük a forgácsokra vágott margarint, a tojást, tejfölt, sütőport és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, majd a cipóba formált tésztát belisztezzük, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a töltelékhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Megsózzuk, és hozzáadjuk a villával összetört túrót. A búzadarát és kaprot is belekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
  3. Egy kisebb tepsit kibélelünk a fele mennyiségű, vékonyra nyújtott tésztával, és rásimítjuk a tölteléket. A másik darab kinyújtott tésztával befedjük, és a tetejét tejjel megkenjük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson belőle, és az előmelegített forró sütőbe toljuk.
  4. 5 percig közepes lángon sütjük, ezután a lángot mérsékeljük. 20-25 perc alatt szép világossárgára megsül. Ha kihűlt, téglalap vagy kocka alakú szeletekre vágjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1045
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Ajánló

Mivel igyekszem egészségesen táplálkozni, én a liszt felét teljes kiőrlésűvel helyettesítem, cukrot pedig egyáltalán nem teszek bele, helyette xilitet használok. Így is nagyon finom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az évek alatt rengeteg receptet összegyűjtöttem innen-onnan. Gondoltam, hátha másnak is sikerélményt szerzek vele. Ez a sütemény különösebb gyakorlatot nem kíván. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...