r
Nosalty Logó

Kapros sertéshúsleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kapros sertéshúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    584 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    2336 micro
  • β-karotin
    5591 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, nem túl nagy kockákra vágjuk. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A húst kb. 1,5 l enyhén sós vízben felfőzzük, a habot leszedjük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, majd hozzáadjuk a hagymát, zellert, kétféle répát és a rizst. További 20 percig főzzük.
  3. A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, citromlével ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12034
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom leves. Rizs helyett elkészíthetjük kb. 200 g kockákra vágott burgonyával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...