Kapros sertéshúsleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1270
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 532.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 584 micro
-
β-karotin 1398 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2394.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1302 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 2129.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 865 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 2336 micro
-
β-karotin 5591 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 619 micro
Összesen
1270
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst megmossuk, nem túl nagy kockákra vágjuk. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
- A húst kb. 1,5 l enyhén sós vízben felfőzzük, a habot leszedjük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, majd hozzáadjuk a hagymát, zellert, kétféle répát és a rizst. További 20 percig főzzük.
- A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, citromlével ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12034
- Feltöltés dátuma: 2015. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom leves. Rizs helyett elkészíthetjük kb. 200 g kockákra vágott burgonyával is.