r
Nosalty Logó

Kapros-petrezselymes házi sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Thisandthat
Kapros-petrezselymes házi sajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1789 kcal
  • 17% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 17% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2834.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8504.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3864 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    4350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    738 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1789 kcal
  • 17% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A házi tehéntejet lassan felforraljuk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselymet és kaprot (vagy más fűszert) és a sót.
  2. Amikor a tej már felhabzott, hozzáöntünk 90 ml 10%-os ecetet, ami pillanatok alatt össze fogja rántani a tejet.
  3. Ekkor leszűrjük (a szűrőt kibéleljük egy tiszta konyharuhával), és hagyjuk lecsepegni kb. 10-15 percig.
  4. Ezután kinyomkodjuk a még benne lévő folyadékot, majd folpackkal kibélelt formába tesszük, tetejét is lefedjük folpackkal vagy sütőpapírral, és lesúlyozzuk, éjszakára így hagyjuk.
  5. Másnap reggel kibontjuk, majd konyharuhával lefedve hagyjuk még egy fél napot kiszáradni.
  6. Ezalatt nem kell hűtőbe tenni, csak egy árnyékosabb, hűvösebb szegletébe a lakásnak.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3897
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-petrezselymes házi sajt
Thisandthat 161 recept

A házi sajtnál nincs finomabb. Ne féljetek nekilátni, mert nagyon könnyű elkészíteni, ízlés szerint ízesíthető, sokáig eláll, akár gasztroajándék is lehet belőle :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...