Kapros-krumplis lepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g tejföl30 kcal
A töltelékhez
Összesen
1046
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A töltelékhez
Összesen
4183
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 210.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1046
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 274.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 843.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2736 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 297 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 2580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1863 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
4183
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a margarinnal és az élesztővel (nem kell futtatni) összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a tojást, a sót és a tejfölt, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll egy szép gombócba. Ezután félretesszük pihenni.
A töltelékhez
- A krumplit meghámozzuk, felvagdossuk (kockára, karikára - tetszés szerint), és pici sóval puhára főzzük.
- Miután megfőtt, összetörjük, mint a krumplipürét, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejfölt, sót és az apróra vágott kaprot. Bőven lehet bele tenni, az adja meg az ízét.
- Közben megkóstoljuk, lényegében saját ízlésünkhöz igazítjuk, ha kell, lehet még beletenni sót, tejfölt, de ne legyen folyós.
- A tésztát kinyújtjuk, egy kisebb, lisztezett-vajazott tepsibe beletesszük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen tészta.
- Ráöntjük a tésztára a tölteléket, majd beletesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, a lényeg, hogy a tészta kissé megbarnuljon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 7824
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rövid idő alatt elkészül, nagyon laktató és finom. A családban mindenki imádja. :)