r
Nosalty Logó

Kapros-krumplis lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-krumplis lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    274.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2736 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 4183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal és az élesztővel (nem kell futtatni) összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a tejfölt, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll egy szép gombócba. Ezután félretesszük pihenni.

A töltelékhez

  1. A krumplit meghámozzuk, felvagdossuk (kockára, karikára - tetszés szerint), és pici sóval puhára főzzük.
  2. Miután megfőtt, összetörjük, mint a krumplipürét, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejfölt, sót és az apróra vágott kaprot. Bőven lehet bele tenni, az adja meg az ízét.
  3. Közben megkóstoljuk, lényegében saját ízlésünkhöz igazítjuk, ha kell, lehet még beletenni sót, tejfölt, de ne legyen folyós.
  4. A tésztát kinyújtjuk, egy kisebb, lisztezett-vajazott tepsibe beletesszük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen tészta.
  5. Ráöntjük a tésztára a tölteléket, majd beletesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, a lényeg, hogy a tészta kissé megbarnuljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 7824
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rövid idő alatt elkészül, nagyon laktató és finom. A családban mindenki imádja. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...