r
Nosalty Logó

Kapros kefires burgonyafőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A konyha világa
Kapros kefires burgonyafőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 999 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, hogy szűken ellepje, feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, babérlevelet, egész hagymát.
  3. A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a kaprot, és a főzelékbe csorgatjuk.
  4. Néhány percig összeforraljuk, majd ízlés szerinti feltéttel tálaljuk, ez most füstölt sonkával történt.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2447
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros kefires burgonyafőzelék
A konyha világa 70 recept

Egész évben készíthető ez a főzelék. Nyáron friss kaporlevéllel akár hidegen, télen szárított fűszerből. Feltétként maradékokat is felhasználhattok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...