Kapros-juhtúrós galuska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Oli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
995
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1989
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 416.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
995
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 833.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1069 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
Összesen
1989
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálba beleütjük a tojásokat, megszórjuk egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként annyi vizet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl kemény, inkább kicsit lágyabb.
- Lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát, és kifőzzük.
- A leszűrt galuskára egy evőkanál vajat teszünk, jól összeforgatjuk, hogy egyenletes bevonatot képezzen rajta.
- Rámorzsoljuk a juhtúrót és az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük.
- Tálalás előtt langyos tejföllel meglocsoljuk a tetejét.
- Receptkönyvben: 612
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 99999
- Feltöltés dátuma: 2008. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Ezzel a finomsággal általában köretként találkozunk, bár szerintem önálló fogásként is megállja a helyét. Egy másik variációja szerint magába a galuskatésztába is keverhetünk juhtúrót, azonban én az egész mennyiséget inkább csak a végén adtam hozzá.