r
Nosalty Logó

Kapros-juhtúrós galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Kapros-juhtúrós galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba beleütjük a tojásokat, megszórjuk egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként annyi vizet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl kemény, inkább kicsit lágyabb.
  2. Lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát, és kifőzzük.
  3. A leszűrt galuskára egy evőkanál vajat teszünk, jól összeforgatjuk, hogy egyenletes bevonatot képezzen rajta.
  4. Rámorzsoljuk a juhtúrót és az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük.
  5. Tálalás előtt langyos tejföllel meglocsoljuk a tetejét.
  • Receptkönyvben: 612
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 99999
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a finomsággal általában köretként találkozunk, bár szerintem önálló fogásként is megállja a helyét. Egy másik variációja szerint magába a galuskatésztába is keverhetünk juhtúrót, azonban én az egész mennyiséget inkább csak a végén adtam hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...