r
Nosalty Logó

Kapros diétás túrógombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros diétás túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 282 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5991.9 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1125 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876 g
  • Cink
    190 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    147 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    88 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük krumplinyomóval (ha az nincs, egy villával törjük apróra).
  2. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojások sárgáját, a sót (kb. 1 csapott kávéskanálnyit) és a kaprot (szárítottból egy jó marékkal mehet bele).
  3. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába dolgozzuk.
  4. Az egészet jó fél óráig állni hagyjuk.
  5. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk (4-5 cm átmérőjűek legyenek, így kb. 40 darab lesz belőle), és forrásban levő enyhén sós vízben 12 perc alatt megfőzzük őket. Ne a legnagyobb lángon főzzük a gombócokat, csak mérsékelten bugyogjon a víz!
  6. Fogyaszthatjuk valamilyen édes gyümölccsel (pl. barack) , de önmagában is nagyon finom.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7406
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Ez egy olyan étel, ami remekül illeszkedik akár fogyókúrába is, vacsorára is nyugodtan fogyasztható. Aki nagyon édesszájú, az tegyen mellé egy kevés dzsemet vagy lekvárt. A tejfölt inkább hanyagoljuk, akármilyen finom is (aki nem diétázik, az persze eheti azzal is:)).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is nagyon szerettem a túrógombócot, de a diétámba sajnos sehogy sem fért bele a panír és a sok cukros tejföl miatt. Aztán halottam, hogy így is el lehet készíteni, és bár sok jóra nem számítottam (Sós túrógombóc? Áhh, az nem lehet jó.... - gondoltam), kipróbáltam. És mégis finom! Igaz, más, mint az édes verzió, de ezt legalább bűntudat nélkül lehet enni!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...