r
Nosalty Logó

Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Megfőzzük a babérlevéllel, kaporral, kevés sóval, és puhára főzzük.
  2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet,2 perces pirítás után félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával,és gyorsan felöntjük 1 pohárnyi vízzel.
  4. A babhoz öntjük, jól elkeverjük. A tejfölt kis tálban simára keverjük, és azt is a babhoz öntjük. Borsikafűvel ízesítjük, de csak a legvégén.
  5. Tálaláskor ecettel ízesítjük. Fasírtot adunk hozzá feltétnek. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10107
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Ajánló

A borsikafű antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas különféle betegségek gyógyítására, illetve a tünetek enyhítésére. Gyomorerősítő, gátolja a felfúvódást, étvágygerjesztő és görcsoldó hatással bír. Terhesek számára mérsékelt fogyasztása javasolt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A télre elrakott babomból szoktam készíteni, amiben már van ecet is, így én külön nem teszek hozzá. Mindenki úgy ízesíti ahogy szereti. A borsikafüvet a legvégén kell hozzáadni, mert előfordul, hogy az ételt megkeseríti. Mivel csökkenti a felfúvódást, előszeretettel ízesítenek vele babos ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...