Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
75g zöldbab20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g zöldbab82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
874
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
56.4g zöldbab15 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
1.7g fokhagyma2 kcal
-
80 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
0.9g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
163
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 339.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1016 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1706 micro
Összesen
874
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg zöldbab
-
3 db babérlevél
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
6 ek napraforgó olaj
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 ek tejföl
-
1 ek ecet
-
só ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
Elkészítés
- A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Megfőzzük a babérlevéllel, kaporral, kevés sóval, és puhára főzzük.
- A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet,2 perces pirítás után félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával,és gyorsan felöntjük 1 pohárnyi vízzel.
- A babhoz öntjük, jól elkeverjük. A tejfölt kis tálban simára keverjük, és azt is a babhoz öntjük. Borsikafűvel ízesítjük, de csak a legvégén.
- Tálaláskor ecettel ízesítjük. Fasírtot adunk hozzá feltétnek. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10117
- Feltöltés dátuma: 2012. február 06.
Ajánló
A borsikafű antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas különféle betegségek gyógyítására, illetve a tünetek enyhítésére. Gyomorerősítő, gátolja a felfúvódást, étvágygerjesztő és görcsoldó hatással bír. Terhesek számára mérsékelt fogyasztása javasolt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
A télre elrakott babomból szoktam készíteni, amiben már van ecet is, így én külön nem teszek hozzá. Mindenki úgy ízesíti ahogy szereti. A borsikafüvet a legvégén kell hozzáadni, mert előfordul, hogy az ételt megkeseríti. Mivel csökkenti a felfúvódást, előszeretettel ízesítenek vele babos ételeket.