r
Nosalty Logó

Káposztával töltött baconbe csavart csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Capucine
Káposztával töltött baconbe csavart csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús előkészítés

Köret

Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús előkészítés

Köret

Összesen 3425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús előkészítés

Köret

Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11504.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    8641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1857 micro
Összesen 3425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Hús előkészítés

Köret

Elkészítés

Hús előkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, és minden darab bőre alá tömjünk egy fél maroknyi káposztát.
  2. Ezután csavarjuk körbe egy baconnel, hogy érje a tetejét és az alját. Ez óvja a kiszáradástól, és meg is sózza a húst. Ezt ismételjük meg minden hússal, és rakjuk őket egy hőálló edénybe.
  3. Fedjük le, és kezdjük el sütni közepes lángon 45 percig. Majd takarjuk ki, és pirítsuk még fél órát.

Köret

  1. A krumplikat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és sós vízben főzzük meg félig.
  2. Tepsit vegyünk elő. Egy sütőpapírt kenjünk ki vajjal, szórjuk meg sóval, szerecsendióval.
  3. A főtt burgonyát halmozzuk rá, forgassuk meg a vajban, oszlassuk el, és tegyük be sülni a csirke alá. 15 perc múlva forgassuk át, hogy a pirult oldalak kerüljenek felülre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2998
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Ajánló

Nem tudsz megenni egy ilyen ételt úgy, hogy ne kívánnál meg hozzá egy pohár sört.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Vasárnap este láttam egy dokumentumfilmet a hajdúhadházi káposzta termelő és savanyító családokról, és hogy milyen sokan feladták a küzdelmet a multikkal szemben, pedig x.-ik generációs termelő. Megkívántam ezt a fogást, másnap az első zöldségesnél ha nem is hadházi, létavértesi káposztát vehettem, hogy támogassam Őket. Anyukámtól tanultam a receptet. Blog: http://lecafedecapucine.blogspot.hu/

Hozzávalók

Hús előkészítés

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...