r
Nosalty Logó

Káposztás tészta gyúrt tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás tészta gyúrt tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Káposzta

Tészta

Összesen 297 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Káposzta

Tészta

Összesen 1185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Káposzta

Tészta

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 297 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 1185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Káposzta

Tészta

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposztát lereszeljük, egy evőkanál sót szórunk rá, és állni hagyjuk kb. 10percig, amíg levet enged, és jó alaposan kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Egy nagyobb lábasba olajat melegítünk, beletesszük a káposztát, majd megsózzuk, és cukrot adunk hozzá. Így szebben és gyorsabban pirul. Gyakori keverés mellett elkezdjük megpirítani, vigyázva hogy ne égjen oda.

Tészta

  1. A hozzávalókat a kezünkkel jól összedolgozzuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem kell sok. Egy keményebb tésztát kell kapnunk.
  2. Sodrófa segítségével kinyújtjuk kb. 1-1,5 mm vastagságúra. Először nyújtsunk ki egy nagyobb kört. Majd egy kis részt tekerjünk fel mindig a nyújtófára, és a két tenyerünk belülről-kifelé irányuló mozgásával nyújtsuk a tésztát.
  3. Hagyjuk egy kicsit pihenni a kinyújtott tésztát, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem lehet vágni.
  4. Csavarjuk fel a tésztát a nyújtófára, majd a nyújtófa közepénél vágjuk ketté az egész tésztát. Vágjuk hosszában ketté az így kapott tésztát, tegyük egymásra. Majd így kezdjünk el levágni belőle kb. 2 cm széles csíkokat. Érdemes három-négy csíkot levágni, majd azokat kockázni. A kész kockákat a kezünkkel szedjük szét.
  5. Forrásban lévő, sós vízben pár percig főzzük, amíg a tészták fel nem jönnek a víz felszínére.
  6. Ha kész, összekeverjük a tésztát a káposztával, és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 14575
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házilag gyúrt tészta sokkal finomabb tud lenni, mint a bolti, és egy ilyen egyszerű ételt is finomabbá tesz.

Hozzávalók

Káposzta

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...