Káposztás tészta gyúrt tésztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
297
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1185
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 325.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
297
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1303.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 913 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 883 micro
Összesen
1185
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Káposzta
- A káposztát lereszeljük, egy evőkanál sót szórunk rá, és állni hagyjuk kb. 10percig, amíg levet enged, és jó alaposan kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Egy nagyobb lábasba olajat melegítünk, beletesszük a káposztát, majd megsózzuk, és cukrot adunk hozzá. Így szebben és gyorsabban pirul. Gyakori keverés mellett elkezdjük megpirítani, vigyázva hogy ne égjen oda.
Tészta
- A hozzávalókat a kezünkkel jól összedolgozzuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem kell sok. Egy keményebb tésztát kell kapnunk.
- Sodrófa segítségével kinyújtjuk kb. 1-1,5 mm vastagságúra. Először nyújtsunk ki egy nagyobb kört. Majd egy kis részt tekerjünk fel mindig a nyújtófára, és a két tenyerünk belülről-kifelé irányuló mozgásával nyújtsuk a tésztát.
- Hagyjuk egy kicsit pihenni a kinyújtott tésztát, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem lehet vágni.
- Csavarjuk fel a tésztát a nyújtófára, majd a nyújtófa közepénél vágjuk ketté az egész tésztát. Vágjuk hosszában ketté az így kapott tésztát, tegyük egymásra. Majd így kezdjünk el levágni belőle kb. 2 cm széles csíkokat. Érdemes három-négy csíkot levágni, majd azokat kockázni. A kész kockákat a kezünkkel szedjük szét.
- Forrásban lévő, sós vízben pár percig főzzük, amíg a tészták fel nem jönnek a víz felszínére.
- Ha kész, összekeverjük a tésztát a káposztával, és tálaljuk.
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 14575
- Feltöltés dátuma: 2014. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A házilag gyúrt tészta sokkal finomabb tud lenni, mint a bolti, és egy ilyen egyszerű ételt is finomabbá tesz.