Káposztás tészta gyúrt tésztával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
297
Kalória
12g
Fehérje
57g
Szénhidrátok
3.1g
Zsír
325.9g
Víz
90g
Koleszterin
8.9g
Rost
11.1g
Cukor
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
297
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1185
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 325.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
297
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 35 mg
Víz
-
Összesen 1303.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 913 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 883 micro
Összesen
1185
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
62
kcal
Elkészítés
Káposzta
- A káposztát lereszeljük, egy evőkanál sót szórunk rá, és állni hagyjuk kb. 10percig, amíg levet enged, és jó alaposan kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Egy nagyobb lábasba olajat melegítünk, beletesszük a káposztát, majd megsózzuk, és cukrot adunk hozzá. Így szebben és gyorsabban pirul. Gyakori keverés mellett elkezdjük megpirítani, vigyázva hogy ne égjen oda.
Tészta
- A hozzávalókat a kezünkkel jól összedolgozzuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem kell sok. Egy keményebb tésztát kell kapnunk.
- Sodrófa segítségével kinyújtjuk kb. 1-1,5 mm vastagságúra. Először nyújtsunk ki egy nagyobb kört. Majd egy kis részt tekerjünk fel mindig a nyújtófára, és a két tenyerünk belülről-kifelé irányuló mozgásával nyújtsuk a tésztát.
- Hagyjuk egy kicsit pihenni a kinyújtott tésztát, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem lehet vágni.
- Csavarjuk fel a tésztát a nyújtófára, majd a nyújtófa közepénél vágjuk ketté az egész tésztát. Vágjuk hosszában ketté az így kapott tésztát, tegyük egymásra. Majd így kezdjünk el levágni belőle kb. 2 cm széles csíkokat. Érdemes három-négy csíkot levágni, majd azokat kockázni. A kész kockákat a kezünkkel szedjük szét.
- Forrásban lévő, sós vízben pár percig főzzük, amíg a tészták fel nem jönnek a víz felszínére.
- Ha kész, összekeverjük a tésztát a káposztával, és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 5 perc
A házilag gyúrt tészta sokkal finomabb tud lenni, mint a bolti, és egy ilyen egyszerű ételt is finomabbá tesz.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!