Káposztás subji
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
375g káposzta75 kcal
-
7g ghee50 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
125
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g káposzta300 kcal
-
28g ghee201 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
501
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
97.8g káposzta20 kcal
-
1.8g ghee13 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
33
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 277.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
125
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3510 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 2545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1110.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 914 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
501
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A felvágott káposztát mossuk meg kétszer. Melegítsük fel az edényt közepes lángra, és tegyük bele a ghít, majd a fekete mustármagot - a legjobb, ha letakarjuk, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.
- Húzzuk le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd adjuk hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezd, adjuk hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a chilit. Utána adjuk hozzá a káposztát és a sót.
- Keverjük össze, és tegyük rá a fedőt. Tegyük takarékra, és addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, de még ropogós marad. (kb. 8-10 perc)
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2299
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 17.
Ajánló
Tálalhatod rizzsel vagy chapati kenyérrel - receptet itt találod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
Itt az ősz, és akad káposzta bőven a piacok kínálatában:) Egyáltalán nem drága zöldség, és nagyon változatosan elkészíthető. A káposzta az ájurvéda szerint keserű, fanyar és hűsítő. Könnyű, és emésztést segítő hatású, serkenti az emésztés tüzét az agnit. A káposzta száraz és megkötő tulajdonságokkal is rendelkezik , ami székrekedést és gázokat okozhat. Bár ez a recept mindhárom dhosát kiegyensúlyozza, Vataknak ezt mértékkel kell fogyasztani. A kurkuma, hing és a só segítenek csökkenteni azon tulajdonságokat, melyek fokozzák a Vatat. Ez a subji recept, orvosi felhasználását tekintve úgy működik, mint egy enyhe hashajtó.