r
Nosalty Logó

Káposztás rizses hús

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Káposztás rizses hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

593
Kalória
30.9g
Fehérje
57.1g
Szénhidrátok
25.8g
Zsír
367.9g
Víz
78.8g
Koleszterin
6.4g
Rost
3.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    367.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6512.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 2364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A húst ízlésünknek megfelelő kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és kb. 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, kevergetve összesütjük, és megszórjuk ételízesítővel (én saját készítésűt használok). Ez kb. 10-15 perc.
  2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát. Borsozzuk, majd összekeverjük. Felöntjük kb. 0.5 dl forró vízzel, és puhulásig főzzük.
  3. Ez idő alatt kb. 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a rizst. Sózzuk és felöntjük 4.5 dl forró vízzel, vagy ha bögrével mértünk, másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt picit forraljuk, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet (gázt, villanyt). A rizs a káposztás hús puhulásáig készre dagad.
  4. Ezután összekeverjük a húsos káposztát a rizzsel. 10-15 percig pihentetjük. Langyosan tesszük asztalra. Érdemes tálalás után még pár csipet borsot rátenni, hogy az íze gazdagabb legyen, de ez ízlés dolga.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Régi, igazi "nagyanyáink korabeli " recept. Egyszerű, de annál finomabb. Ez is a családi receptgyűjteményből való. Sokszor készítem. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!