r
Nosalty Logó

Káposztás lecsó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Káposztás lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a lecsóhoz:

a galuskához:

Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a lecsóhoz:

a galuskához:

Összesen 1598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

a lecsóhoz:

a galuskához:

Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    796 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    3572 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3599 micro
Összesen 1598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    470 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

a lecsóhoz:

a galuskához:

Elkészítés

a lecsóhoz:

  1. A felkockázott szalonna zsírját kezdjük kiolvasztani, dobjuk rá a felszeletelt hagymákat, és pirítsuk meg. A paprikát felaprítva adjuk hozzá, fedő nélkül 8-10 percig kevergessük. A paradicsomokat vágjuk félbe, és reszeljük a paprikához. Sózzuk, meghintjük a paprikával, végül a cayenne borssal.
  2. A káposztát reszeljük le, keverjük a lecsóhoz, lefedve további 15-20 percig főzzük. Néha keverjük meg.
  3. A galuskához összekeverjük a lisztet a tojással, és beleszaggatjuk a fővő lecsóba.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20227
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

Azoknak akik nem bánják, hogy édeskés-roppanós káposzta darabkákkal találkoznak össze a lecsójukban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az uramnak eszébe jutott, hogy száz évvel ezelőtt Szabolcsban vendégeskedett, és ott evett káposztás lecsót. Nekem meg leesett az állam, mert az anyukám onnan valósi volt, és nem is hallottam róla. Persze ez a recept az én elképzelésem alapján készült, mert nem hiszem, hogy ott így főznének. A paradicsom reszelés Zilkazil egyik receptjénél található, gondoltam, ki is próbálom, és mennyivel könnyebb így a héjától megszabadulni. Köszönet érte!

Hozzávalók

a lecsóhoz:

a galuskához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...