r
Nosalty Logó

Káposztás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Káposztás csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13440.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    11163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    707 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 3740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és kb. 1 órára félretesszük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, és alaposan kidagasztjuk.
  3. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A levet eresztett káposztát kicsavarjuk.
  5. Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a káposztát, borsozzuk, és néha-néha megkavarva kb. 15 perc alatt megpirítjuk.
  6. Megkóstoljuk, ha még szükséges, sózhatjuk, borsozhatjuk. Hagyjuk kihűlni.
  7. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
  8. Ráhalmozzuk a pirított káposztát, majd egy kanállal szépen elegyengetjük rajta.
  9. A szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük.
  10. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk le.
  11. Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
  12. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  14. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk puhulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8281
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás csiga
Andi80_ 380 recept

Párom imádja a káposztás bélest. Volt itthon két kis fej káposzta, gondoltam legyen belőle meglepetés. De mi lenne, ha csiga sülne béles helyett? Hát az lett. Jó borsos, ahogyan szeretjük. A tésztája puha, foszlós, eteti magát. Kínálhatjuk sós desszertként, de akár egy tartalmas leves után második fogásként is. 12 db nagyobb csiga lett ebből az adagból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...