r
Nosalty Logó

Kanton rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Kanton rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2721 micro
Összesen 1017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5443 micro
Összesen 2031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót leszűrjük, hideg víz alatt alaposan megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögtetni.
  2. A hagymát mixer segítségével nagyon apróra daráljuk.
  3. Egy tányérba leütjük a tojásokat, sózzuk, felverjük, majd hozzáadjuk a hagyma felét, jól elkeverjük.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 2-3 evőkanálnyi olajat, majd megsütjük benne a tojást, kevergetve. Ha kész, kiöntjük egy tányérra, és villa segítségével apróra szaggatjuk.
  5. Ugyanezt a serpenyőt használva megpirítjuk a kis kockákra metélt sonkát, ha szépen megpirult, a kész tojáshoz öntjük.
  6. Majd ugyanebben a serpenyőben ismét felhevítünk 2-3 evőkanál olajat, hozzáadjuk a maradék hagymát, megpirítjuk egy kicsit, hozzáadjuk a rizst, és picit átpirítjuk, kevergetve, hogy a szemek jól elváljanak egymástól.
  7. A rizshez adjuk a lecsöpögtetett borsót, hozzáadjuk a tojást és a sonkát is, majd jól felmelegítjük.
  8. Tálalhatjuk forrón vagy langyosan.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13334
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

A sonka helyett használhatunk garnélarákot is, ezt is olajban megpirítjuk. Természetesen frissen készített rizsből (legjobb a hosszúszemű, pl. basmati rizs) is elkészíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük ezt a fajta rizst a kínai étteremből, gondoltam megpróbálom elkészíteni itthon. Az eredmény nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...