r
Nosalty Logó

Kanelbullar - fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Kanelbullar - fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 1746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 6983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.7 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    923.8 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 6983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben, 1-2 kiskanál porcukorral fölfuttatjuk.
  2. A többi meleg tejben a vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk.
  3. A lisztet a kardamommal és a csipet sóval összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk,és könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
  4. Langyos helyen letakarva, 25 percig kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és letakarva újabb 25 percig kelesztjük. Majd ezt még 2-szermegismételjük.
  5. Ha a tészta negyedszerre is megkelt, elfelezzük, és kb. 3 mmvékonyságúra téglalap alakúra kinyújtjuk.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. (Mindkettőre egyformán jusson.)
  7. Mindkettőt feltekerjük a szokott módon, és 4 cmvastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat.
  8. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a jégcukorral megszórjuk.
  9. Kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6770
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kanelbullar - fahéjas csiga
Kovács Györgyi 57 recept

Ezt a nagyon finom, svéd fahéjas csigát egy jó pár éves újságban találtam. Nagyon-nagyon finom, nem szárad ki olyan hamar, mint a mi kelt tésztánk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...