r
Nosalty Logó

Kandírozott narancs- és citruskarikák

Lakos Benedek
Kandírozott narancs- és citruskarikák
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kandírozott gyümölcshöz

1031
Kalória
1.5g
Fehérje
268.6g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
403.7g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
257.5g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kandírozott gyümölcshöz

Összesen 1031 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kandírozott gyümölcshöz

Összesen 12359 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kandírozott gyümölcshöz

Összesen 138 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1031 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3223.1 g
  • Cukor
    3090 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    4843.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    914 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    953 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 12359 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A kandírozott gyümölcshöz

  1. A citrusokat alaposan megmossuk forró vízben, majd szárazra töröljük őket. Egy éles késsel levágjuk a végeiket, majd ujjnyi vastag karikákat vágunk belőlük.
  2. Előkészítünk három fazekat: mindegyikbe egy liter vizet és egy kilogramm cukrot öntünk, majd a szirupot közepes lángon, néha megkeverve forrásig főzzük.
  3. Sütőpapírfedőt készítünk, ami majd a szirup felszíne alatt tartja a citrusokat. Egy ív papírt először félbehajtunk hosszában, majd keresztben is. Ezután átlósan behajtjuk kétszer, hogy egy keskeny háromszögszerű alakot kapjunk. Ezt hozzámérjük a fazékhoz: akkora darabot kell levágnunk belőle a csúcsától, amekkora az edény sugara. Ha megvan, vágjunk le egy centis darabot a csúcsnál is. Kihajtogatva egy középen lyukas kört kell kapnunk, ami pont akorra lesz, mint a lábasunk.
  4. Ha már forr a szirup, a felkarikázott citrusokat (külön a narancsot, citromot, bergamottot) a három fazékba tesszük, majd ráhelyezzük a sütőpapírt és egy fakanállal lenyomjuk, hogy nagyrészt a felszín alatt legyenek a gyümölcsök.
  5. Alacsony lángon, nagyjából 2-3 óra alatt készre főzzük a szirupban a citrusokat: akkor készültek el, ha a belsejük átlátszó, üveges, a héjuk pedig puha.
  6. A kandírozott karikákat egy rácsra vagy sütőpapíros tálcára szedjük, majd hagyjuk lecsöpögni és egy napig száradni. Ezután felhasználhatjuk kedvünk szerint. Ha tárolnánk, azt tegyük hűtőben, légmentesen zárható dobozban. Nagyjából 2-3 hétig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 180 p

A kandírozás egy bonyolultnak tűnő, mégis végtelenül egyszerű konyhai eljárás, amellyel drágakőnek is beillő, zselés-fényes-mázas nyalánkságokat készíthetünk, például különböző citrusokból. Ezek később bevethetők sütemények, édességek díszítésénél.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...