r
Nosalty Logó

Kandírozott narancs- és citruskarikák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Kandírozott narancs- és citruskarikák
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kandírozott gyümölcshöz

1031
Kalória
1.5g
Fehérje
268.6g
Szénhidrátok
0.3g
Zsír
403.7g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Rost
257.5g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kandírozott gyümölcshöz

Összesen 1031 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kandírozott gyümölcshöz

Összesen 12359 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kandírozott gyümölcshöz

Összesen 138 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1031 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3223.1 g
  • Cukor
    3090 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    4843.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    914 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    953 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 12359 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A kandírozott gyümölcshöz

  1. A citrusokat alaposan megmossuk forró vízben, majd szárazra töröljük őket. Egy éles késsel levágjuk a végeiket, majd ujjnyi vastag karikákat vágunk belőlük.
  2. Előkészítünk három fazekat: mindegyikbe egy liter vizet és egy kilogramm cukrot öntünk, majd a szirupot közepes lángon, néha megkeverve forrásig főzzük.
  3. Sütőpapírfedőt készítünk, ami majd a szirup felszíne alatt tartja a citrusokat. Egy ív papírt először félbehajtunk hosszában, majd keresztben is. Ezután átlósan behajtjuk kétszer, hogy egy keskeny háromszögszerű alakot kapjunk. Ezt hozzámérjük a fazékhoz: akkora darabot kell levágnunk belőle a csúcsától, amekkora az edény sugara. Ha megvan, vágjunk le egy centis darabot a csúcsnál is. Kihajtogatva egy középen lyukas kört kell kapnunk, ami pont akorra lesz, mint a lábasunk.
  4. Ha már forr a szirup, a felkarikázott citrusokat (külön a narancsot, citromot, bergamottot) a három fazékba tesszük, majd ráhelyezzük a sütőpapírt és egy fakanállal lenyomjuk, hogy nagyrészt a felszín alatt legyenek a gyümölcsök.
  5. Alacsony lángon, nagyjából 2-3 óra alatt készre főzzük a szirupban a citrusokat: akkor készültek el, ha a belsejük átlátszó, üveges, a héjuk pedig puha.
  6. A kandírozott karikákat egy rácsra vagy sütőpapíros tálcára szedjük, majd hagyjuk lecsöpögni és egy napig száradni. Ezután felhasználhatjuk kedvünk szerint. Ha tárolnánk, azt tegyük hűtőben, légmentesen zárható dobozban. Nagyjából 2-3 hétig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 180 perc

A kandírozás egy bonyolultnak tűnő, mégis végtelenül egyszerű konyhai eljárás, amellyel drágakőnek is beillő, zselés-fényes-mázas nyalánkságokat készíthetünk, például különböző citrusokból. Ezek később bevethetők sütemények, édességek díszítésénél.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!