r
Nosalty Logó

Kalács witch konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kalács witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.5 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 4919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a vajjal felmelegítjük, hogy megolvadjon, de ne forrjon.
  2. Egy nagy tálban (ha van dagasztógépünk, akkor azt használjuk) elkeverjük a cukrokat, a lisztből 40 dkg-ot, a sót meg az élesztőt, végül beleöntjük a vajas vizet.
  3. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként szintén jól elkeverve.
  4. Ezután a maradék lisztet 4 részletben adjuk hozza, minden adagot jól elkeverve. Amikor a tészta már elválik a tál oldalától, akkor enyhén lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg sima és ruganyós lesz.
  5. Kiolajozzuk a tálat, a tésztát visszarakjuk, fordítunk rajta, hogy az olaj bevonja minden oldalról. Letakarjuk konyharuhával, meleg, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
  6. Amikor megkelt, két részre osztjuk. Ezután tetszés szerinti formára alakítjuk. (Én az egyik felét 3 részre osztottam, és összefontam. A másik adagból nyulat készítettem. Azt az adagot szintén elfeleztem, az egyik félből levágtam egy vékony csíkot, amiből 5 kis gombócot formáltam. Ez lesz a hasa, a két első lába meg az orra és a pofija. A másik fél adagot elfelezve, az egyik a feje, a másik fél pedig négy részre vágva a füle meg a két hátsó lába. A jól felvert tojással "ragasztottam" a pofiját, orrát, lábait a testhez. A szemnek meg a köldöknek, éles késsel kis lyukat vágtam, és a mazsolát a tojásba mártva úgy nyomtam a mélyedésbe.)
  7. Sütőlemezre rakva, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  8. Begyújtjuk a sütőt.
  9. Tojással megkenjük a kalácsok tetejét. Meleg sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 42x30x2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3779
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Ha van nagyobb sütőlemez, akkor azt használjunk. Nekem ez a legnagyobb, szegény nyuszi úgy néz ki, mintha koala maci lenne. Nem volt elég hely a füleknek. A foga, az kettő szeletelt mandula, de azt csak a fényképezés miatt raktam oda.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáltam már máskor is kalácsot sütni, de nem igazán sikerült. Ez a recept abban különbözik, hogy 4 tojással készül, gondoltam ez lehet az oka, hogy tényleg finom és puha lett a tészta. A másik ami fontos, hogy jól megtartotta a formáját, és nem repedezett szét se kelés közben, sem a sütés alatt. Ha nyúl alakúra készítjük, ez nem mellékes. Sütés után jó, ha felismerhető az alkotásunk, ha már annyi időt, energiát meg alapanyagot áldoztunk rá. Az biztos, ha van dagasztógépünk, használjuk azt, mert a dagasztás igen nagy munka.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...