Kakukkfüves rozmaringos ropógos kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
diaka74
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1152
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2302
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.4 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3404.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1627 mg
-
Nátrium 1370 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 642.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1152
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 292.8 g
Zsír
-
Összesen 110.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6808.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 3254 mg
-
Nátrium 2740 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1284.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 858 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2302
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamelleket alaposan megtisztítjuk. A bőrét keresztben ízlés szerint beirdaljuk.
- Fűszerezzük, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal, kakukkfűvel. Sajnos nekem most csak szárított fűszereim voltak itthon, de akinek van fűszernövénye, az természetesen azzal készítse.
- A tepsinket kikenjük a kókuszzsírral, belehelyezzük a kacsamelleket, és beleöntjük az egy deci vizet, majd előmelegített sütőben fólia alatt 30 percig sütjük.
- Ezután levesszük a fóliát, és 20 percig sütjük még sütőben, majd kivesszük a sütőből, és serpenyőben bőrrel lefelé forró olajban 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Így a húsunk belül omlós, a bőre pedig finom ropogós lesz, mint a tepertő.:)
- Paradicsomos mozzarella salátával tálaljuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 56472
- Feltöltés dátuma: 2015. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
diaka74
24 recept
Tudom, sokan inkább a gyümölcsös verziókat kedvelik jobban, persze én is szívesen megeszem, ha vendégségben vagy étteremben vagyunk, de itthon valamiért mindig erre a fűszerezésre esik a választásunk. :) Nagyon finom :)