Kakukkfüves kenyérrudak
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
416
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1668
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1442.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 1180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
416
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5769.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 4719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 355.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
1668
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 770.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat.
- A lisztet elkeverjük a sóval és kakukkfűvel, majd a joghurttal és élesztős vízzel együtt tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, langyos helyen 20 percig kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk és kb. 22 cm hosszú és 6-8 mm széles rudakat sodrunk. Kb. 40 db lesz belőle.
- A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy közben lazán csavarunk rajta (mint a kötél), ettől szebb formája lesz. Nem kell keleszteni, mert mire végzünk a sodorgatással, addig még úgyis kel.
- Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg egy kevés vízzel. Kb. 15 perc alatt pirosra sül.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7621
- Feltöltés dátuma: 2011. április 05.
Ajánló
Megszórhatjuk durva tengeri sóval vagy különféle magokkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Leggyakrabban előételek kísérője, de krémlevesek mellé is finom ropogtatnivaló. Azonban elég nehéz lesz abbahagyni, ha egyszer nekiállunk rágcsálni... :))