r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-hagymás csavart bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kakukkfüves-hagymás csavart bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    5453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apróra, és 1 tk sóval pirítsuk barnára a zsiradékon. Tegyük félre. Ha nagyon sok zsír lenne rajta, szűrjük le, de teljesen nem kell lecsöpögtetni.
  2. A lisztet öntsük egy nagy tálba, keverjük el benne a sót, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe, abba öntsük az olajat, egy kis langyos vizet, és annak a tetejére szórjuk az élesztőt. Hagyjuk egy kis ideig lefedve (5 perc), majd a többi vizet hozzáadagolva, dagasszunk belőle tésztát. Elég kemény tésztát kapunk.
  3. Gyúrjuk bele a kakukkfüvet is.
  4. A kapott tésztát vágjuk négyfelé, és egyenként nyújtsuk ki kb. 45x15 cm-es csíkokra.
  5. A tésztacsíkon kenjük el a pirított hagyma egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket, és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba. (Mint amikor az óvodában sodortuk a gyurmát :).)
  6. Középen hajtsuk ketté, és a kétszálat fonjuk össze szorosan.
  7. A másik 3 tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
  8. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe (egyszerre csak kettőt, mert kelesztés közben megnőnek), kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával, és 50-60 fokos sütőben kelesszük 30 percig.
  9. A hőfokot tekerjük fel 180 fokra és kb. 25 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6963
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta rájöttem, hogy milyen jó dolog a kenyérliszt (BL 80-as liszt), mindenféle bagetteken és egyebeken töröm a fejem. Először a ciabattánál próbáltam ki, most pedig ezt sütöttem, egy kis friss kakukkfűvel ízesített ,hagymás bagettet, de hogy ne legyen olyan  unalmas, csavartam rajta egyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...