Kakukkfüves csirkemájpástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
422
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1693
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 789 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 4327 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 941 micro
Összesen
422
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2880.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 721.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17521 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 695 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3156 micro
-
Kolin: 1015 mg
-
Retinol - A vitamin: 17309 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 2463 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 3766 micro
Összesen
1693
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1285 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 15 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Két evőkanál vajon kevés sóval megpároljuk a karikára vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott májat, fűszerezzük kakukkfűvel, borssal, majd kevergetve, rózsaszínűre sütjük.
- Ekkor meglocsoljuk a konyakkal, majd addig sütjük, amíg elpárolog róla. A tűzről levesszük, és egy picit hűlni hagyjuk, majd 10 dkg puha vajjal pürésítjük, ízlés szerint után ízesítjük.
- Végül kisebb formákba tesszük, tetejét folpackkal lefedjük, majd hidegre tesszük egy rövid időre. Ezután pár kanál olvasztott, de hideg kacsa- vagy libazsírral befedjük a tetejét, majd ismét fóliát teszünk rá.
- A zsírra azért van szükség a tetején, hogy ne színeződjön el a máj, és így tovább is eltartható.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11375
- Feltöltés dátuma: 2015. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A házi májpástétomnak nincsen párja, nagyon finom reggelire vagy vacsorára egyaránt. Ez egy régi jól bevált receptem, egyszerű az elkészítése is. Aki egyszer kipróbálja, biztos nem vesz többé adalékanyagokkal telerakott bolti májast! Forrás: Stahl