r
Nosalty Logó

Kakaós tekercs Sturci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kakaós tekercs Sturci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 2709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Először elkészítjük a piskótát. 6 tojássárgáját a 13 dkg porcukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és a tojássárgákhoz adjuk.
  3. Majd hozzákeverjük a keményre vert fehérjéket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük, majd megsütjük.
  5. Ha kész, konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Közben elkészítjük a tölteléket. Az előre behűtött habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót /ha használunk/. Ha a hab már eléggé fel van verve, hozzáadjuk a kakaót.
  2. A krémmel megkenjük a piskótát, feltekerjük.
  3. A díszítéshez a piskóta külső részét is megkenjük a tejszínes krémünkkel. Majd megszórjuk, körberakjuk mandulával, kókuszreszelékkel, vagy amit éppen rátennénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 662
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig valahogy mindig csak sima lekvárossal találkoztam, aztán egyszer vinnem kellett volna névnapra egy piskótatekercset, na de nem szerette a lekvárt... így kipróbáltam kakaósan :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...