r
Nosalty Logó

Kakaós puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Kakaós puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszhez

Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszhez

Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszhez

Összesen 335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7772.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A kekszhez

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral simára keverjük. Ezután mehet bele a tojás és ezzel is kikeverjük.
  2. Egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Alaposan elkeverjük, majd 3-4 részletben hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  3. Ha robotgéppel alaposan összekevertük, elég sűrű masszív tésztát kapunk.
  4. Egy tányérra 2-3 evőkanál porcukrot kanalazunk. Fagyis kanállal kiveszünk belőle egy adagot, és meghempergetjük a porcukorban. Kanállal is mérhetünk, a lényeg hogy egyforma adagokat kanalazzunk ki, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg.
  5. Ezt megcsináljuk az egész tésztával, a kész golyókat pedig sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A leírt mennyiséget 2 tepsin süssük ki, így lesz helyük terülni.
  6. A sütőt légkeverésen 190 C fokra melegítjük, majd a golyókat 12 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 10282
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós puffancs
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...